Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΒΟΜΒΑ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ : "ΜΟΝΟ ΜΕ 50% ΤΩΝ "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ" ΚΑΙ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"

«Δεν βάζει το κεφάλι του στο ντορβά» ο Ε.Βενιζέλος και για πρώτη φορά σήμερα, τουλάχιστον κατά την προεκλογική περίοδο (γιατί αυτό το έχει ξαναπεί παλαιότερα) σε δηλώσεις του έκανε σαφές ότι για να μπορέσει να συνεχίσει την πολιτική των Μνημονίων μια νέα συγκυβέρνηση θα πρέπει να συγκεντρώνει «Τουλάχιστον 180 βουλευτές και τουλάχιστον το 50% των κομμάτων αυτών σε ποσοστό του εκλογικού σώματος»!

Και όταν λέμε «Δεν βάζει το κεφάλι του στο ντορβά» ξέρει πως οτιδήποτε άλλο οδηγεί σε ειδικά δικαστήρια. Και σε ότι αφορά το πρώτο Μνημόνιο που δεν συγκέντρωσε τους 180, υπήρξε το δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο περιελάμβανε πολύ έξυπνα και τις ρυθμίσεις του πρώτου και με την ψήφο της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε και το πρώτο!

Είναι κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν: Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο ψηφίζοντας το δεύτερο σε μια πολιτική τουλάχιστον αμφίβολης πολιτικής αξιοπιστίας.

Από εκεί και πέρα, οι δημοσκοπήσεις που ολοκληρώθηκαν χθες ήταν πολύ άσχημες για το ΠΑΣΟΚ και, κατά δεύτερον, για τη ΝΔ: 15% με +/- 2% για το ΠΑΣΟΚ και 22% για τη ΝΔ.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι 100% διασταυρωμένα εξ ου και η σημερινή τοποθέτηση σε τηλεοπτική εκπομπή του Ε.Βενιζέλου που ήταν σαφώς πιο μαζεμένος από άλλες φορές. Με αυτά τα αποτελέσματα δεν έχουν ούτε 151 βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αλλά ακόμα και αν ισχύσει το +2% και φτάσουν το 17% και 24% αντίστοιχα, μπορεί να φτάσουν τους 157-160 βουλευτές, αλλά δεν θα έχουν τη νομιμοποίηση που χρειάζεται σε επίπεδο συνολικού ποσοστού. Ο Ε.Βενιζέλος προσδοκά την πρόσθεση των ποσοστών τόσο της ΔΗΜΑΡ του Φ.Κουβέλη, όσο και του ΛΑΟΣ για να συμπληρωθεί ιδανικά ένα ποσοστό περί το 50-52% συνολικά για τα τέσσερα κόμματα και πάνω από 180 βουλευτές.

Αυτό είναι και το ιδανικό σενάριο για τους μνημονιακούς. Τα δύο κύρια κόμματα και οι δύο «χρυσές εφεδρείες». Το ΛΑΟΣ εύκολα θα συμμετάσχει, στη ΔΗΜΑΡ ίσως υπάρξουν κάποιες αναταράξεις και αποχωρήσεις βουλευτών, αλλά ο Φ.Κουβέλης το έχει ξεκαθαρίσει ότι «Θα σεβαστεί το Μνημόνιο».

Αυτό δεν σημαίνει ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα είναι επιβιώσιμη (όποιος συμμετάσχει σε μια τέτοια κυβέρνηση, «τελειώνει» ως πολιτικός σχηματισμός και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα φτάσει στις επόμενες εκλογές), αλλά είναι η τελευταία ελπίδα των ξένων δανειστών…

ΠΗΓΗ

Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου