Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΠΟΛΕΜΟΣ...




Τα έθνη της Ε.Ε. θα επενδύσουν πλέον σε κοινά στρατιωτικά προγράμματα όπως εναέριο ανεφοδιασμό και κοινά στρατιωτικά νοσοκομεία, προσπαθώντας να μειώσουν τις δαπάνες τους και να μειώσουν την εξάρτηση τους από τις Η.Π.Α, ήταν η απόφαση που έλαβαν οι υπουργοί Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 22 Μαρτίου.

Η συνάντηση αποτέλεσε μέρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου του Πρακτορείου Άμυνας, όπου και υπεγράφησαν διακυρήξεις προθέσεων στους τομείς της άμυνας και δηλώθηκε η πρόθεση για αυξημένη συνεργασία και έρευνα.

“Η στρατιωτική επιχείρηση της Ε.Ε. στην Λιβύα μέσω του ΝΑΤΟ πέρυσι έφερε στην επιφάνεια ελλείψεις σε στρατιωτικό εξοπλισμό και τεχνολογική καινοτομία του στρατού του Ε.Ε.’’ έγραψε ο Observer της Ε.Ε.

“Τα κενά του Ευρωπαικού στρατού είχαν ήδη αναγνωρισθεί στο Αφγανιστάν’’ γράφει σχετικά. ‘Ο πρώην υπουργός Άμυνας των Η.Π.Α. Robert Gates δήλωσε ότι η έλλειψη της Ε.Ε. σε κατασκοπεία, επιτήρηση και αναγνώριση καθιστά ακόμη και τα πιό εξελιγμένα της μαχητικά αεροσκάφη άχρηστα. Στην Λιβύη, οι Η.Π.Α αρίστευσαν στο κομμάτι του εναέριου ανεφοδιασμού.

Έτσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει το ζήτημα ανάπτυξης εναέριου ανεφοδιασμού σε θέμα προτεραιότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου του Ευρωπαϊκού Αμυντικού Φορέα. Επίσης, η Ε.Ε. εργάζεται προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των ανεπαρκειών της και σε άλλους στρατιωτικούς τομείς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ενθαρρύνουν την Ευρώπη να γίνει πιό ανεξάρτητη στρατιωτικά, καθώς η πρώτη έχει εστιάσει περισσότερο την προσοχή της στη πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού.

Οι στρατοί των κρατών-μελών της Ε.Ε. έχουν πολλά να κερδίσουν αν συνεργασθούν. Συνδυαστικά, κατέχουν στρατιωτικό προϋπολογισμό που υπολείπεται μόνο αυτού των Η.Π.Α. Έτσι, η προοπτική της συνεργασίας στο στρατιωτικό τομέα ανοίγει την ευκαιρία ίδρυσης μίας μείζουσας στρατιωτικής δύναμης.

Πολλά έθνη της Ε.Ε θέλουν να προχωρήσουν μέχρι και στην ίδρυση κοινού στρατού!!! Το Ηνωμένο Βασίλειο όμως είνα πολύ απρόθυμο να προβεί σε αυτή τη κίνηση, αλλά καθώς όλοι το επιθυμούν, το καλύτερο είναι να κοιτάζουμε μπροστά!!!! – δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Erkki Tuomioja στις 9 Μαρτίου...





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου