Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ 150 ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ !


«Μεσαιωνική» φρίκη στο Αφγανιστάν.
Περίπου 150 μαθήτριες δηλητηριάστηκαν από μολυσμένο νερό σε γυμνάσιο στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε συντηρητικούς κύκλους που αντιτίθενται στην εκπαίδευση των γυναικών.

Τα κορίτσια, που παρουσίασαν πονοκέφαλο και στομαχικές διαταραχές, παραμένουν για νοσηλεία καθώς η κατάστασή τους κρίθηκε σοβαρή. Τα υπόλοιπα επέστρεψαν στα σπίτια τους αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Από το 2001, μετά την ανατροπή των Ταλιμπάν, οι οποίοι απαγόρευαν στα κορίτσια να φοιτούν στα σχολεία, οι γυναίκες του Αφγανιστάν έχουν επιστρέψει στα θρανία, ιδίως στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

Κατά διαστήματα σημειώνονται επιθέσεις εναντίον των κοριτσιών, των δασκάλων και των ίδιων των σχολείων, συνήθως στα νότια και τα ανατολικά της χώρας που θεωρούνται πιο συντηρητικές περιοχές και όπου οι Ταλιμπάν χαίρουν μεγαλύτερης υποστήριξης.

Η εκπαίδευση των γυναικών είχε τεθεί εκτός νόμου από την κυβέρνηση των Ταλιμπάν μεταξύ 1996-2001, καθώς τη θεωρούσαν αντίθετη με τις αρχές του Ισλάμ.

Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου