Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΑΘΕΟΣ ALAIN DE BOTTON - ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΑΘΕΟΥΣ



Ο Ελβετός άθεος Alain de Botton προσβάλλει ξανά τα πιστεύω των Χριστιανών προσπαθώντας να προκαλέσει παράλληλα θόρυβο γύρω από το όνομά του, εκδίδοντας βιβλίο με τίτλο ‘Θρησκεία για άθεους – Ένας οδηγός για τους άπιστους σχετικά με τις χρήσεις της Θρησκείας’ (Religion for Atheists -A Non-believer's Guide to the Uses of Religion).



Η ψευδο-φιλοσοφική του προσέγγιση δεν φαίνεται να πείθει ούτε την ίδια την επιστημονική κοινότητα... Τι ακριβώς προσπαθεί να επιτύχει κάποιος που στο όνομα της αντικειμενικότητας της επιστήμης προβάλλει τον απόλυτο υποκειμενισμό; (δηλαδή ουσιαστικά τα μη-πιστεύω του και την προσπάθεια να αποδεχτούμε όλοι τις απόψεις του...)

Στην αρχή του βιβλίου αναφέρει ότι πρέπει να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι οι θρησκείες απλά δεν υπάρχουν!!! Βέβαια μόνο αυτός ο «τεράστιος φιλόσοφος» μπορεί να απαντήσει σε μισή γραμμή κατηγορηματικά για αυτό το ζήτημα....

Η γλώσσα που χρησιμοποιεί σε μέρη του βιβλίου (έχουμε μόνο αποσπάσματα) είναι καθαρά προκλητική και αντι-Χριστιανική : Αυτό είναι ένα βιβλίο για τους ανθρώπους που δεν είναι ικανοί να πιστέψουν σε θαύματα, πνεύματα ή ιστορίες φλεγόμενων βατών και Αγγέλων... Προσπαθώντας να αποδείξεις την μη-ύπαρξη του Θεού είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για τους άθεους!!!!!

Ο Αlain de Botton ισχυρίζεται εντελώς προκλητικά και χωρίς ουσιαστικό επιχείρημα ότι η Θρησκεία είναι χρήσιμη, ενδιαφέρουσα!!! και παρηγορητική!!! σε συγκεκριμένες στιγμές – σποραδικά όπως λέει!!! ακόμη και για τους «αφοσιωμένους άθεους».

Αντιφάσεις..... Σύγχυση;; Ή η απόλυτη προπαγάνδα;;;

Για ποιά ακριβώς θρησκεία μιλάει ο βρετανός άθεος;; Η προσπάθεια του να επηρεάσει και να χειραγωγήσει τον κόσμο είναι ύποπτη..

Τόσο λοιπόν έχει ξεπέσει η σύγχρονη επιστήμη και φιλοσοφία... Που από τις πρώτες της «γραμμές» σου υποβιβάζει το μυαλό και την ψυχή;;; Αυτή είναι η φιλοσοφική προσέγγιση του Θείου; Η απλή απόρριψη του;;

Σε ομιλία του δήλωσε για την προώθηση της προπαγανδιστικής «ιδέας του» τα εξής ανεκδιήγητα:΅

Ένας από τους πιο κοινούς τρόπους διαίρεσης του κόσμου είναι σε εκείνους που πιστεύουν και σε όσους δεν πιστεύουν - στους θρήσκους και στους άθεους. Και κατά την τελευταία περίπου δεκαετία, είναι σχετικά σαφές το τι σημαίνει να είσαι ένας άθεος. Έχουν υπάρξει μερικοί πολύ δραστήριοι άθεοι που έχουν επισημάνει, όχι μόνο ότι η θρησκεία είναι λάθος, αλλά ότι είναι γελοία. Αυτοί οι άνθρωποι,πολλοί από τους οποίους έχουν ζήσει στη Βόρεια Οξφόρδη, έχουν υποστηρίξει ότι το να πιστεύεις στον Θεό, είναι σαν να πιστεύεις σε νεράιδες και κατ ‘ουσίαν ότι το όλο θέμα είναι ένα παιδικό παιχνίδι.”

Οι άθεοι δεν χρειάζονται μία «νέα» θρησκεία – ούτε καμία θρησκεία, απλώς δεν πιστεύουν στο Θεό ... Ο τίτλος και μόνο είναι μία τεράστια προπαγάνδα...

ΠΗΓΗ: pentapostagma

Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου