Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


«Τον αράπη κι αν τον πλένεις»… Η λαϊκή σοφία, είναι πάντα… σοφή! Οσο κι αν η Ελλάδα στάθηκε ισχυρός αρωγός στην προσπάθεια εκτόνωσης του κλίματος που απείλησε την περασμένη δεκαετία να τινάξει στον αέρα το εθνικό οικοδόμημα της Αλβανίας, όταν το κράτος κατέρρευσε και οι φυλακές άδειασαν για να αδειάσουν εν συνεχεία οι άλλοτε τρόφιμοι τις αποθήκες οπλισμού αστυνομία και στρατού, μπορεί να φιλοξενήθηκαν εκατομμύρια Αλβανών στη χώρα μας, όπου βρήκαν στέγη, τροφή και εργασία για να μπορέσουν να στηριχτούν εκ νέου στα πόδια τους προτού επιστρέψουν στην πατρίδα τους, μπορεί ακόμα να μένουν στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδων Αλβανών, νόμιμα και παράνομα, που ενισχύουν την αλβανική οικονομία με ελληνικό ζεστό χρήμα, όμως οι κρατούντες στην γειτονική χώρα όχι απλά δεν νοιώθουν όπως φαίνεται το παραμικρό αίσθημα ευθύνης και ευγνωμοσύνης, αλλά και εξακολουθούν να έχουν όνειρα για μεγάλη Αλβανία!

Προς τι ο πρόλογος; Διαβάστε: Σύμφωνα με το νέο σχολικό βιβλίο γεωγραφίας, που εκδόθηκε φέτος στην Αλβανία και αποτελεί επίσημη διδακτική ύλη στα λύκεια της γειτονικής χώρας, οι μαθητές διδάσκονται και για περιοχές όμορων χωρών οι οποίες, σύμφωνα με τους συγγραφείς του απίθανου βιβλίου, κατοικούνται από Αλβανούς και ανήκουν δικαιωματικά στην Αλβανία!

Εκτός του ότι στην Αλβανία διδάσκουν τα παιδιά τους πως ο αλβανικός λαός έχει το DΝΑ με του βασιλιά Πύρρου της Ηπείρου και με την μητέρα του Μεγαλέξανδρου Ολυμπιάδα, τώρα πια τους μαθαίνουν πως στις αλβανικές περιοχές που έμειναν εκτός επίσημου αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κόσοβο, μέρη του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, το 50% των των Σκοπίων και ολόκληρη η βορειοδυτική Ελλάδα, όλη η Ηπειρος και μέρη της δυτικής Μακεδονίας δηλαδή, ακόμα και το βόρειο τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας!

Σύμφωνα με το ειδικό κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», όλες οι παραπάνω περιοχές αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913, με τους ανιστόρητους …ιστορικούς συγγραφείς να προκαλούν έτη περαιτέρω αναφέροντας εντός του βιβλίου πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει εθνοκάθαρση (!!!) με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Μάλιστα στο εξώφυλλο του βιβλίου και του σχετικού τετραδίου εργασιών υπάρχει ο χάρτης με τη «μεγάλη Αλβανία» και τις όμορες αλβανικές περιοχές!

Και πριν ερωτηθούμε, απαντούμε: Εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, του υπουργείου εξωτερικών, παιδείας ή, την προεδρία της κυβερνήσεως και της Δημοκρατίας, ουδεμάι επίσημη αντίδραση έχει καταγραφεί. Πού καιρός ΄τωρα, άσε να ζητήσουν και τα ορινά του νομού Αττικής και βλέπουμε…

pentapostagma.gr

Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου