Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ : "ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ" ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, E-MAIL, ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το μέτρο θα επιτρέπει στην κυβέρνηση του Ντ. Κάμερον «να κρυφακούει έναν τεράστιο αριθμό ατόμων», κατήγγειλε ο τέως σκιώδης υπουργός Εσωτερικών, Ντ. Ντέιβις

Την παρακολούθηση τηλεφωνημάτων, e-mail και πλοήγησης στο διαδίκτυο χωρίς ένταλμα επιτρέπει νέος νόμος στη Βρετανία, ο οποίος πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα, αποκάλυψε η εφημερίδα Sunday Times.

Με τον νέο νόμο, εφόσον εγκριθεί παρά τις αντιδράσεις Συντηρητικών βουλευτών και οργανώσεων για τα πολιτικά δικαιώματα, η κυβέρνηση θα μπορεί να ελέγχει ευκολότερα και σε πραγματικό χρόνο τις επικοινωνίες των Βρετανών. Η πρόσβαση του Αρχηγείου Κυβερνητικών Πληροφοριών (GCHQ) στα δεδομένα επικοινωνίας θα γίνει μέσω της υποχρεωτικής εγκατάστασης ειδικού εξοπλισμού από τις εταιρείες επικοινωνιών.

Σε πραγματικό χρόνο
Πληροφορίες όπως με ποιον και τι ώρα επικοινώνησε ένας χρήστης, καθώς και ποιες ιστοσελίδες επισκέφθηκε θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο και δεν θα απαιτείται έκδοση εντάλματος.

Το ένταλμα θα απαιτείται μόνο στην περίπτωση που ζητηθεί πρόσβαση στο περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Παρά τις έντονες αντιδράσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί το μέτρο απαραίτητο για τον εκσυγχρονισμό του τρόπου αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και του εγκλήματος.

«Πρόκειται για πρωτοφανή κίνηση, με την οποία η Βρετανία υιοθετεί τα ίδια μέτρα παρακολούθησης που χρησιμοποιεί η Κίνα και το Ιράν», δήλωσε ο Νικ Πικλς, διευθυντής της οργάνωσης Big Brother Watch.

Το μέτρο θα επιτρέπει στην κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον «να κρυφακούει έναν τεράστιο αριθμό ατόμων», κατήγγειλε ο τέως σκιώδης υπουργός Εσωτερικών, ο βουλευτής των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Ντέιβις. Οξύτατες αντιδράσεις έβαλαν φρένο σε ανάλογο σχέδιο της κυβέρνησης των Εργατικών το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου