Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

ΜΟΝΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΤΟ MICROCHIP ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΚΕΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Το 1969, στην ταινία «Ενα φανταστικό ταξίδι», μία ομάδα χειρουργών σμικρύνθηκαν τόσο πολύ ώστε ταξίδεψαν με ένα ειδικό σκάφος μέσα στον οργανισμό ενός ασθενούς, διαμέσου των αιμοφόρων αγγείων, για να τον θεραπεύσουν.
 Σήμερα, μια ομάδα επιστημόνων από το
Στάνφορντ έχει δημιουργήσει ένα θαυματουργό μικροτσίπ με μέγεθος όσο ένα σπυρί ρυζιού, το οποίο φιλοδοξεί να διαδραματίσει αντίστοιχο ρόλο:
να ταξιδεύει μέσα στο σώμα κάποιου ασθενούς και να επιτελεί διαγνωστικές και όχι μόνον αποστολές, ώστε να αποφεύγεται κάποια εξωτερική επέμβαση που μπορεί να είναι και επώδυνη. 
Το μικροτσίπ έχει πλάτος τρία χιλιοστά και μήκος τέσσερα χιλιοστά. Κατασκευάστηκε από την ομάδα της καθηγήτριας Αντα Πουν, η οποία ανέφερε ότι τέτοιες συσκευές θα μπορούσαν να επιφέρουν επανάσταση στην ιατρική τεχνολογία.
«Οι εφαρμογές που μπορεί να έχει είναι πολλές. Από τη διάγνωση παθήσεων μέχρι την πραγματοποίηση μικρών χειρουργικών επεμβάσεων». Το μικροτσίπ, όπως λένε οι κατασκευαστές του, θα μπορεί να κινείται ασύρματα μέσα στο αίμα με τη βοήθεια ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και να εναποθέτει εκεί που απαιτείται φαρμακευτικές ουσίες. Θα μπορεί επίσης να πραγματοποιεί αναλύσεις, να εξουδετερώνει θρόμβους αλλά και πλάκες που συσσωρεύονται στα τοιχώματα αρτηριών.
Το θαυματουργό «σκάφος» που δημιούργησαν οι ειδικοί στο Στάνφορντ διαθέτει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να κινείται με ηλεκτρομαγνητισμό, καθώς διαθέτει ειδικό ενσωματωμένο δέκτη και πομπό και όχι μπαταρίες που είναι μεγάλες και βαριές. Ενας γιατρός κοντά στον ασθενή θα μπορεί να κατευθύνει το μικροτσίπ διαμέσου των αιμοφόρων αγγείων. Η κίνηση του μικροτσίπ μέσα στο αίμα θα θυμίζει την κίνηση ενός καγιάκ μέσα στο νερό.

Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου