Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΚΟΝΣΟΛΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΧΡΗΣΤΩΝ


H Κυβέρνηση των Η.Π.Α. προσέλαβε μια εταιρεία στην Καλιφόρνια για να παραβιάσει κονσόλες βίντεο-παιχνιδιών, όπως το Xbox 360 και το PlayStation 3, για να παρακολουθήσει εγκληματίες και να αντλήσει αποδεικτικά στοιχεία εναντίον τους.

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. ανέθεσε στην εταιρεία Obscure Technologies έργο αξίας 177.000 δολαρίων, για τη δημιουργία ειδικού εργαλείου που θα μπορεί να εξάγει δεδομένα από κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τόσο οι παιδεραστές όσο και οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν συστήματα επικοινωνίας τα οποία <…>διατίθενται μόνο μέσω των συστημάτων  ηλεκτρονικών παιχνιδιών, για να προσελκύουν παιδιά ή να σχεδιάσουν επιθέσεις, αντίστοιχα. Σήμερα οι πλατφόρμες παιχνιδιών βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε ισχυρή κρυπτογράφηση για να διατηρήσουν την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών ασφαλή. Η Κυβέρνηση όμως πιστεύει ότι η Obscure θα μπορέσει μέσω του νέου εργαλείου να παραβιάσει την κρυπτογράφηση αυτή και θα είναι σε θέση να διεξάγει έρευνες για λογαριασμό των διωκτικών αρχών, με μια νόμιμη διαδικασία.

Όπως δηλώνουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι το ίδιο το παιχνίδι, αλλά η πλατφόρμα του παιχνιδιού και ο τρόπος που το χρησιμοποιούν οι χρήστες. Οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών έχουν εξελιχθεί πέρα από την απλή διασκέδαση σε ισχυρά μηχανήματα για πολλές χρήσεις, όπως παρακολούθηση ταινιών, δημοσίευση στο Facebook.

Η δυνατότητα online συνομιλίας με έναν συμπάικτη σας, μπορεί να μην είναι τόσο αθώα μιας και πίσω από την Online ταυτότητα του συνομιλητή σας μπορεί να κρύβεται ο οποιοσδήποτε. Μάλλον δεν αργεί η εποχή που θα παίζουμε Pro Evolution Soccer με συμπαίκτη (εν αγνοία μας)  πράκτορα του FBI ή της CIA που διεξάγει έρευνα !


 http://www.secnews.gr


Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου