Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ

 Λίγες μέρες μετά τη πιο λαμπερή και μεγάλη πανσέληνο της χρονιάς οι κάτοικοι της γης θα απολαύσουν το μοναδικό θέαμα της έκλειψης ηλίου καθώς το φεγγάρι θα κρύψει το 94% της φωτεινής μάζας και θα μείνει μονάχα ένα τεράστιο χρυσό δαχτυλίδι τριγύρω της!

  Εκατομμύρια άνθρωποι στη δύση των Ηνωμένων Πολιτειών (είναι η πρώτη φορά που θα είναι τόσο ορατό το φαινόμενο μετά το 1994) και στην Ασία θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το εξαιρετικά εντυπωσιακό θέαμα αυτό το διήμερο που η σελήνη (η οποία περνάει για πρώτη φορά φέτος μπροστά από τον ήλιο) θα εμφανίσει την οφθαλμαπάτη ότι είναι τόσο τεράστια ώστε να κρύψει το μεγαλύτερη μέρος του ήλιου.
 Για την Ελλάδα η
πρώτη σημαντική έκλειψη της χρονιάς θα είναι δακτυλιοειδής αλλά δεν θα γίνει ιδιαίτερα ορατή από τη χώρα μας καθώς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαΐου στις 02:47 (τοπική ώρα), όταν η σκιά της Σελήνης θα πέσει στη νότια Κίνα την ώρα της Δύσης. Ακόμα και στις χώρες της Δύσης που θα γίνει περισσότερο ορατή ωστόσο θα διαρκέσει μόλις 5λεπτά!
 Οι γιατροί πάντως προειδοποιούν ότι όσοι προσπαθήσουν να απολαύσουν το φαινόμενο θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί τα ειδικά γυαλιά γιατί ακόμα και αυτά τα πέντε λεπτά είναι αρκετά για να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στα μάτια.
 «Επειδή σε πολλά μέρη η έκλειψη θα γίνει κατά τη διάρκεια της μέρας δεν θα είναι ιδιαίτερα εμφανής. Γι΄αυτό είναι καλύτερα να κοιτάξετε στις σκιές, κάτω από τα φυλλώματα των δέντρων όπου θα δείτε πραγματικά πύρινα δαχτυλίδια να σχηματίζονται μπροστά σας», συμβουλεύει η Nasa.

Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου