Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟ! ΠΑΡΑΔΟΧΗ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΛΩΝ

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει στην Άνγκελα Μέρκελ το 2010 ότι το -τότε ακόμη σχεδιαζόμενο- πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα ήταν «ανέφικτη αποστολή», εκείνη του απάντησε «θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα σας φτιάξουμε ένα πρόγραμμα το οποίο δεν θα θέλει κανένας άλλος».

Αυτά αναφέρει σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal. Το δημοσίευμα δεν διστάζει μάλιστα να γράψει ρητά ότι οι σκληρότατοι όροι που περιελάμβανε το ελληνικό πακέτο -και που φυσικά είναι κυρίως γερμανική... συνταγή-, δεν ήταν αναγκαίοι για την αποκατάσταση της οικονομίας της χώρας αλλά θα εφαρμοστούν προς παραδειγματισμό άλλων «κακών μαθητών» της Ευρωζώνης.

Μάλιστα, αναφέρει ότι ακόμη και το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που είχε μέχρι σήμερα τη φήμη του αυστηρότερου διαπραγματευτεί, ωχριούσε μπροστά σε αυτά που ζήτησε η Άνγκελα Μέρκελ από την Ελλάδα.

«Ενώ όλοι συμφωνούσαν ότι η Ελλάδα χρειαζόταν δημοσιονομικές περικοπές, το ΔΝΤ υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η περικοπή των δαπανών να γίνει σταδιακά για να προστατευτεί η οικονομία» γράφει η WSJ και συνεχίζει: «η Γερμανία είπε όχι: οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα με τα δραστικά μέτρα λιτότητας».

Μάλιστα, η Α. Μέρκελ είπε στον κ. Παπανδρέου ότι «κι εγώ θα ήθελα να μειώσω το χρέος μου στο μισό»...

ΠΗΓΗ


Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου