Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Ν.Υ.Τ. ΒΑΖΟΥΝ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Τι προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ πλησιάζει όλο και περισσότερο βλέπουν New York Times σε άρθρο τους, επισημαίνει μάλιστα ότι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας τοποθετείται χρονικά τον Αύγουστο. Το άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα στα πρόθυρα του πολιτικού χάους» αναλύει τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών και την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης.
 Οι New York Times αναφέρονται και στην αποτυχία του Αντώνη Σαμαρά να σχηματίσει κυβέρνηση και προσθέτουν ότι αν και οι αριστερες δυνάμεις έχουν τώρα την ευκαιρία να προχωρήσουν, αυτό είναι.......
μάλλον απίθανο με τα ποσοστά που μαζεύουν και τον περίεργο εκλογικό νόμο. 
 Οι ελληνικές εκλογές και η πολιτική αναταραχή που ακολούθησε έδειξε ότι «δεν είναι σαφές πώς μπορεί να επιβιώσει στη ζώνη του ευρώ μακροπρόθεσμα,» δήλωσε ο Κένεθ Ρόγκοφ, καθηγητής Οικονομικών στο Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό κατά τον ίδιο θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την υπόλοιπη Ευρώπη.  «Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχει ρεαλιστικό μακροπρόθεσμο σχέδιο για την Ευρώπη, και θα οδηγούσε σε ένα χαοτικό φινάλε για το υπόλοιπο της ευρωζώνης».
 Η εφημερίδα τοποθετεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας τον Αύγουστο, όταν οι δανειστές θα αποφασίσουν για το εάν θα δώσουν τη νέα δόση της οικονομικής βοήθειας.  Προσθέτει ότι σε ακραίες περιπτώσεις, οι αναλυτές ανησυχούν ότι μια ελληνική πχρεοκοπία θα μπορούσε να βλάψει επίσης τη Γερμανία και τη Γαλλία, οι οποίες είναι υπεύθυνες για ένα μεγάλο μέρος του σχεδίου διάσωσης.

Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου