Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

ΘΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...!!! Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ!!!ΝΕΕΣ ΕΜΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ... "ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΑΙΩΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ"... ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΡΕ ΑΛΗΤΗ... ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ! ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ! ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ:


Επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, του απένειμε το Μετάλλιο της πόλης, στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Με τη Βουλγαρία και τον βουλγαρικό λαό, η πόλη μας έχει σχέση αιώνων» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Έχουμε μια κοινή ιστορία, που εμπεριέχει τη συμβίωση όσο και την αντιπαράθεση και, τουλάχιστον από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και έπειτα, τη συνεργασία και την αλληλεξάρτηση. Για τη Βουλγαρία, η πτώση του Τείχους σήμανε την επανασύσταση και εδραίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την ένταξη στην κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια. Για τη Θεσσαλονίκη, και τη Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα, η Βουλγαρία ήταν η κατ' εξοχήν χώρα που σήμανε, μετά το 1989, την κατάργηση του ασφυκτικού ρόλου της μεθορίου. Την κατάργηση του φύλακα, που κατέληξε να φυλακιστεί στον ρόλο του. Η βούληση μας ως δημοτική αρχή, είναι να αναδείξουμε, εδώ στη Θεσσαλονίκη, το κοινό μας παρελθόν χωρίς υπεκφυγές και ωραιοποιήσεις».

Ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας εισήλθε στο δημόσιο βίο της χώρας του ύστερα από πολυετή επιχειρηματική σταδιοδρομία και, ως προς αυτό το στοιχείο, οι δυο τους έχουν διαγράψει συγγενείς τροχιές, χωρίς, όπως είπε, οι δικές του φιλοδοξίες να ξεπερνούν το αξίωμα του δημάρχου.

«Η επίσκεψη μου αποτελεί έκφραση της αλληλεγγύης του βουλγαρικού λαού στην Ελλάδα, στις δύσκολες ώρες που περνά» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας. Εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί ο ελληνικός λαός έδειξε για μια ακόμη φορά το «αδάμαστο πείσμα» του κι επέλεξε τον ευρωπαϊκό δρόμο ενώ, σχετικά με την ελληνοβουλγαρική συνεργασία, δήλωσε: «Μαζί, οι δύο λαοί θα κατακτήσουμε την ευημερία στην περιοχή και δεν θα τη λάβουμε από τις Βρυξέλλες». Πρόσθεσε ότι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τη Θεσσαλονίκη κι έχει τις αγαπημένες του γωνιές στην πόλη, όπως η οδός Τσιμισκή για τα ψώνια, η παραλία για τη βόλτα, τα κάστρα και ο Λευκός Πύργος για τη θέα που προσφέρουν. Απηύθυνε πρόσκληση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης να επισκεφθεί τη Σόφια και να επιτευχθούν συνεργασίες σε διάφορους τομείς.

Τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας καλωσόρισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος ενώ τον λόγο πήραν και οι επικεφαλής ή εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και, στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου.

Αμέσως μετά την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πλεβνέλιεφ παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσαν, προς τιμήν του στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, οι πρόεδροι του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπακατσέλος, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Νίκος Πέντζος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος, Δημήτρης Λακασάς. Στις προσφωνήσεις τους, οι τρεις πρόεδροι αναφέρθηκαν στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και στις δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, που προσφέρονται στους τομείς της επιχειρηματικής δράσης, της μεταποίησης, του τουρισμού, της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της κατασκευής έργων υποδομής κ.α. Μετά το γεύμα, ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου