Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Η ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ...


Η νανοτεχνολογία μετράται σε υποδιαίρεση ενός δισεκατομμυριοστού του μέτρου, με χρήση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής όπως τη τροφή, την ιατρική, την ένδυση.
Θα πρέπει να φανταστούμε τη νανοτεχνολογία ως εκατοντάδες μικρουπολογιστές οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για συγκεκριμένα καθήκοντα μέσα στο ίδιο μας το σώμα !!!

Η μηχανική σε μοριακό επίπεδο, μπορεί να αποτελεί ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τις επιχειρήσεις του μέλλοντος, παρόλα αυτά τα νανο-σωματίδια που βρίσκονται στο σώμα μας συνδέονται σε πολλές μελέτες με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Παρόλη την προοπτική που διανοίγεται για ένα πεδίο τεράστιας αποκόμισης εισοδήματος, υφίστανται ευρείες τοξικολογικές πληροφορίες και έρευνες οι οποίες υποδεικνύουν ότι η πρόσληψη νανοσωματιδίων μπορεί να προκαλέσει μείζονα εγκεφαλική βλάβη, και έτσι η πρακτική θα πρέπει να υποβληθεί σε μία πλήρη αξιολόγηση ασφάλειας.

Τα νανοσωματίδια έχουν τη δυνατότητα να διαπερνούν το δέρμα, υποδεικνύοντας μία μη-φυσική αλληλεπίδραση με το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως και στη περίπτωση της εισχώρησης του στο κυκλοφορικό σύστημα.
Ορισμένα αντηλιακά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, για παράδειγμα, εμπεριέχουν νανοσωματίδια τα οποία μπορεί να έχουν την ικανότητα να διαπερνούν το δέρμα, να κινούνται μεταξύ των οργάνων, με άγνωστες και απρόβλεπτες επιδράσεις για την υγεία μας.

Ο Thomas Faunce, ο οποίος είναι μέλος τους Συμβουλίου Έρευνας του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας το οποίο εξειδικεύεται στις επιδράσεις της νανοτεχνολογίας στη δημόσια υγεία, αναφέρει ότι τα ευρήματα των μελετών είναι πολύ σημαντικά και ενισχύουν την άποψη ότι απαιτείται μία υποχρεωτική αναγραφή και αναφορά στα προϊόντα που εμπεριέχουν αυτά τα σωματίδια (ετικέτες προϊόντων).
Επίσης υποστηρίζει ότι θα πρέπει να τεθούν αυστηρά δεδομένα ασφαλείας από τους κατασκευαστές: ‘Οι έρευνες δείχνουν ότι τα νανοσωματίδια έχουν την ικανότητα να προκαλούν ζημιές στα ζωντανά κύτταρα του οργανισμού και πρέπει απαραιτήτως να εφαρμοσθεί η αρχή της προειδοποίησης’, δήλωσε σχετικά.

Το 2005, η Ομάδα Συμβουλευτικής Helmut Kaiser, οι οποίοι αποτελούν τους παγκόσμιους ηγέτες προώθησης της νανοτεχνολογίας, δήλωσε ότι περίπου 300 είδη τροφίμων που περιέχουν νανοσωματίδια κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά, εκτιμώντας ότι το μερίδιο της αγοράς υπολογιζόταν στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο στις Η.Π.Α.
Προβλέπουν ότι έως το 2015, η νανοτεχνολογία θα χρησιμοποιείται από το 40% των βιομηχανιών τροφίμων.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ομάδα, μέχρι το 2040, η τροφή που θα παράγεται μέσω νανοτεχνολογίας, και που θα διαθέτει τη «σωστή» διατροφική και θερμιδική σύσταση και θα διατηρεί την ίδια γεύση και υφή του οργανικά παραγόμενου φαγητού θα αποτελεί μία συνήθη κατάσταση.

Είναι ξεκάθαρο ότι η νανοτεχνολογία εμπεριέχεται ήδη σε ορισμένα τρόφιμα και καλλυντικά (συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων «αντι-γήρανσης» και των αντηλιακών).
Τα νανοσωματίδια, τα οποία είναι αόρατα για το γυμνό μάτι αλλά ακόμη και για ορισμένα μικροσκόπια, μπορούν να βελτιώσουν τη γεύση του «φαγητού» στο οποίο περιέχονται.

Εδώ στο pentapostagma.gr έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να πάψει να δρα πέρα από τις δυνάμεις και τις δυνατότητές του, και ότι η επιστημονική αλαζονεία και η οικονομική εκμετάλλευση απειλούν να αλλάξουν δια παντός την ανθρώπινη ζωή, οδηγώντας την όλο και πιο κοντά στην ανυπολόγιστη καταστροφή.



ΠΗΓΗ


Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου