Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΛΤ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ


Ένα ερευνητικό πρόγραμμα που μοιάζει περισσότερο με σενάριο επιστημονικής φαντασίας “τρέχουν” οι αμερικανικές ΕΔ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.Στο μέλλον οι στρατιώτες θα μπορούν να τρέχουν με “Ολυμπιακές” ταχύτητες,χωρίς να είναι ανάγκη να τραφούν για ημέρες ή να κοιμηθούν!

Οι στρατιώτες θα μπορούν να μεταφέρουν τεράστια βάρη,να ζουν από τα αποθέματα λίπους τους για παρατεταμένες περιόδους και πολλά άλλα …απίθανα.

Στο Πεντάγωνο , αναφέρει το δημοσίευμα , επιστήμονες εργάζονται πάνω σε γενετικούς κώδικες που θα δώσουν στους στρατιώτες υπεράνθρωπες ιδιότητες.

Με έναν προϋπολογισμό σχεδόν $ 2 δις το χρόνο το DARPA που ιδρύθηκε το 1958 μετά την πρώτη επιτυχημένη διαστημική αποστολή της ΕΣΣΔ έχει ως στόχο μ΄ αυτό το πρόγραμμα να διατηρήσει την τεχνολογική κυριαρχία των ΗΠΑ στο πεδίο της μάχης.
Ανάμεσα στα πολλά φιλόδοξα ερευνητικά προγράμματά του είναι, να καταφέρει ο οργανισμός των στρατιωτών να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε αυτοί να μπορούν να τρέξουν γρηγορότερα μεταφέροντας τεράστια βάρη. Αλλά το πιο αμφιλεγόμενο πρόγραμμά του περιλαμβάνει τη γενετική τροποποίηση.

Στο DARPA εργάζονται για την ενεργοποίηση γονιδίων που θα κάνουν τα σώματα των στρατιωτών να είναι σε θέση να μετατρέψουν το λίπος σε ενέργεια πιο αποτελεσματικά, έτσι ώστε να είναι σε θέση να περάσουν μέρες χωρίς φαγητό, στην εμπόλεμη ζώνη.

Στρατιωτικοί επιστήμονες της Ουάσιγκτον ελπίζουν,γράφει η εφημερίδα να βρουν τον τρόπο να προκαλέσουν …αναγέννηση κυττάρων που θα επιτρέπει στα άκρα των στρατιωτών που ακρωτηριάζονται να …ξαναγεννιόνται!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου