Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΜΠΑΡΟΖΟ "ΒΛΕΠΕΙ" ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, διαβεβαίωσε σήμερα ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή αρκετή πολιτική βούληση για να σωθεί το ευρώ.

«Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως τώρα θα οδηγήσουν όχι σε λιγότερη, αλλά σε περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, έστω κι αν η δημοκρατική διαδικασία των αποφάσεων στους κόλπους της ΕΕ "χρειάζεται μερικές φορές χρόνο"», συμπληρώνει.

Ο Μπαρόζο καλεί εξάλλου τις ευρωπαϊκές χώρες να πραγματοποιήσουν το σχέδιο της τραπεζικής ένωσης που υποστηρίζεται από την Κομισιόν τις λεπτομέρειες του οποίου θα παρουσιάσει στις 12 Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με τον κοινό μηχανισμό τραπεζικής επίβλεψης, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος γράφει πως έχει στόχο «να ενισχύσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών που έχουν ανάγκη σχέδια στήριξης» και πως «αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση μιας τραπεζικής ένωσης».

Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου