Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ




Ερείπια στο εσωτερικό του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη
Ανάμεσα στην καταδίκη της δολοφονίας του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη και της στοχοποίησης θρησκειών «ισορροπούν» οι Ηνωμένες Πολιτείες, τη στιγμή που εξαπλώνεται η οργή στον αραβικό κόσμο εξαιτίας της ταινίας κατά του προφήτη Μωάμεθ που θεωρείται βλάσφημη από τους μουσουλμάνους. Για διασφάλιση της σχέσης ΗΠΑ-Λιβύης μιλούν αμφότερες οι πλευρές, ενόσω η επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη καταδικάζεται διεθνώς και εγείρονται φόβοι για εξάπλωση των διαδηλώσεων.


«Όρκοι» εκδίκησης έρχονται από τους Αφγανούς Ταλιμπάν που καλούν σε επιθέσεις-αντίποινα κατά των Αμερικανών στρατιωτών στην αφγανική επικράτεια, καταδικάζουν την επίμαχη ταινία το καθεστώς του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στο Ιράν και η σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σε ειρηνικές διαδηλώσεις καλούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο...

Στον απόηχο της επίθεσης οργισμένου πλήθους στο κτίριο της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις διπλωματικές αποστολές της χώρας ανά τον κόσμο.

Ο 52χρονος πρεσβευτής Κρις Στίβενς, διπλωμάτης καριέρας που είχε ήδη θητεύσει δύο φορές στη Λιβύη, είναι ο πρώτος πρεσβευτής των ΗΠΑ που πεθαίνει εν ώρα καθήκοντος από το 1979. Μαζί του έχασαν τη ζωή τους και τρεις φρουροί ασφαλείας του αμερικανικού προξενείου, που πυρπολήθηκε από τους ενόπλους που καθοδηγούνταν από οργή για την ταινία..

Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου