Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ...


Ξέρετε πολλές φορές πιστεύω οτι οτιδήποτε συμβαίνει ,ακόμα και το πιο ασήμαντο για τον δικό μας τρόπο σκέψης μπορεί να αποτελέσει δίδαγμα για την ζωή.Το θέμα είναι να έχουμε μάτια να το βλέπουμε και δεν εννοώ απλά την ικανότητα όρασης,άλλωστε βλέπουμε εκατοντάδες πράγματα απλά κοιτώντας ευθεία και όμως πολλές φορές νομίζουμε οτι δεν συμβαίνει τίποτα είτε γιατί το μυαλό μας τρέχει αλλού ,είτε γιατί τα βλέπουμε όλα εμπειρικά και απο συνήθεια.


Ισως απο την άλλη αποκαλύπτονται μόνο σε όσους ψάχνουν ή αρνούνται να αποδεχτούν οτι τα πάντα γίνονται τυχαία,αντιθέτως πιστεύουν οτι πάντα κάτι γίνεται και πάντα κάτι αμς δείχνει τον δρόμο.


Γιατι σας τα λέω όλα αυτα;


Τις προάλλες επισκέφτηκα μια εκκλησία που εόρταζε και είχαν βγάλει τα μανουάλια για να ανάψουν οι πιστοί τα κερια έξω.


Τι μανουάλια και εκκλησίες μας λες τωρα θα μου πείτε!


Διαβάστε και παρακάτω,όπως είπα παντού και πάντα υπάρχει ενα δίδαγμα,αρκεί να το καταλαβαίνουμε.....


Οπως έλεγα,είχαν βγάλει τα μανουάλια έξω απο την εκκλησία και το κακό ήτανε οτι εκείνη την ημέρα φύσαγε πολύ και όλα τα κεριά είχαν σβήσει,όλα εκτός απο λίγα.


Τα πολλά που το καθένα ήτανε μόνο του ,μια μονάδα κόντρα στον άνεμο  είχαν παραδοθεί στην δύναμη του και είχαν σβήσει,αντιθέτως αυτά που είχαν γείρει και είχαν πέσει το ενα πάνω στο άλλο και πάλι μονάδες που όμως λειτουργούσαν ως σύνολο εκαιγαν ασταμάτητα και ο άνεμος όσο και αν φυσούσε δεν μπορούσε να τα σβήσει.


Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα;

Αυτό που επικραττεί και στην κοινωνία μας.

Ο ατομισμός δεν οδηγεί πουθενά,το να δρα ο καθένας μόνος τους και για την πάρτη του  έχει πάντα άσχημα αποτελέσματα και για τον ίδιο και για το σύνολο,αντιθέτως οι ομάδες και η δράση όλων μαζί για ενα κοινό συμφέρον είναι ο μόνος τρόπος για επιβίωση και για ανάπτυξη

Αλλωστε δεν είναι τυχαίο το όλοι για εναν και ενας για όλους.Η δύναμη των πολλών,κάτι που μας έχουνε κάνει να το φοβόμαστε και να το διαγραψουμε απο το λεξιλόγιο μας.

Οπότε ας αναλογιστούμε όλοι μας που θέλουμε να ανήκουμε.Στην ομάδα ή στο σύνολο;

Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου