Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Η Αλ Κάιντα καλεί για απαγωγές Δυτικών


Τους απανταχού μουσουλμάνους να προβούν σε απαγωγές Δυτικών, να προσχωρήσουν στις τάξεις των ανταρτών στη Συρία και να εγγυηθούν την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου στην Αίγυπτο, κάλεσε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες, το οποίο επικαλείται το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων, SITE.

«Επιδιώκουμε με τη βοήθεια του Αλάχ, να παροτρύνουμε τους μουσουλμάνους να προβούν σε απαγωγές πολιτών των χωρών οι οποίες πολεμούν τους μουσουλμάνους», τονίζει στο μήνυμά του ο αλ-Ζαουάχρι, ο οποίος εκφράζει την ιακνοποίησή του για την απαγωγή πέρυσι στο Πακιστάν του 71χρονου Αμερικανού Γουόρεν Γουάινστάιν, εργαζομένου σε οργάνωση αρωγής.

Ο αλ-Ζαουάχρι κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα ότι επιτρέπει στον 'Ασαντ να σκοτώνει.

«Καλώ τους απανταχού μουσουλμάνους, ιδιαίτερα στις χώρες που είναι γειτονικές με τη Συρία, να ξεσηκωθούν για να υποστηρίξουν τους αδελφούς τους στη Συρία με όσα μέσα διαθέτουν», τόνισε.

Ο αλ-Ζαουάχρι αναρωτήθηκε για τις προθέσεις του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ αλ-Μόρσι απέναντι στο Ισραήλ, τους Χριστιανούς της χώρας του και τον ισλαμικό νόμο, ενώ χαρακτήρισε τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα «ψεύτη» και «έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Ισραήλ».


http://www.protothema.gr/world/article/?aid=232696

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου