Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Παραλύει η χώρα – Μπαράζ απεργιών πριν και μετά τη 48ωρη.Τα συνδικάτα καλούν μαζικά τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ


Θα παραλύσει η χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς τα συνδικάτα καλούν μαζικά τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες ιατροί, οι οδοντίατροι, οι υπάλληλοι των αστικών συγκοινωνιών, των ΕΛΤΑ, των τεχνικών επιχειρήσεων και των μεταφορών, οι ιδιοκτήτες ταξί, και οι σιδηροδρομικοί ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην απεργία, ενώ και οι ελεγκτές εναέριες κυκλοφορίας θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Τρίτη.
Ειδικότερα, από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου δεν θα κυκλοφορήσει κανένας συρμός του Μετρό, των ΗΣΑΠ και του Τραμ, καθώς τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων απεργιών, καλώντας τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τρίτης και της Τετάρτης.


Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν «στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση των νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων». Έτσι, δεν θα κυκλοφορήσει κανένα ταξί τις 05.00 της Τρίτης 6 Νοεμβρίου έως τις 05.00 της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελεγκτών Ενέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία που έχει εξαγγείλει η  ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 6 με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00 τοπική ώρα, που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.

Ακόμη, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) καλεί τα μέλη της σε 48ωρη απεργία, δηλώνοντας την αντίθεσή της «στην ψήφιση των νέων βάρβαρων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων» και στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.

Επίσης, οι νοσοκομειακοί ιατροί προχωρούν σε τριήμερη απεργία από τις 5 έως και τις 7 Νοεμβρίου, ενώ οι ιδιώτες ιατροί, αλλά και οι οδοντίατροι σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, κατά την διάρκεια της οποίας θα κυκλοφορήσουν μόνο λεωφορεία του ΟΑΣΘ με προσωπικό ασφαλείας, ενώ την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00.

Ακόμη, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ) κήρυξε 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου και καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου εκδικάζεται «η κατάργηση της Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΟΣΕΤΕΕ – ΣΤΥΕ».

Σε κινητοποιήσεις καλεί τους εργαζομένους στις εμπορευματικές και επιβατικές οδικές μεταφορές και Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), η οποία συμμετέχει στην 48ωρη απεργία.  

 πηγη

ΠΗΓΗ:http://national-pride.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου