Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΥΑΛΑ»



1 "Με τη βοήθεια της Παναγίας να απομακρυνθούμε από την αλαζονεία και να κάνουμε πράξη όσα μας δίδαξε ο Κύριος" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λιβαδειάς, όπου χοροστάτησε χθες στον εσπερινό, με αφορμή τη σημερινή εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ. Αθηναγόρας και οι Επίσκοποι Αβύδου κ. Κύριλλος και Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας, συλλογών της περιοχής, κληρικοί της Μητρόπολης, αλλά και πιστοί από την Λιβαδειά και τις γύρω περιοχές.

Ο Μητροπολίτης Θηβών δήλωσε πως είναι μεγάλη χαρά για τον ίδιο, αλλά και για το λαό της πόλης, η παρουσία του Αρχιεπισκόπου και των Αρχιερέων, ενώ ο Μακαριώτατος σημείωσε πως κάθε φορά φορά που επισκέπτεται την Λιβαδειά παίρνει δύναμη, αφού εκεί είναι η οικογένειά του, τα αδέλφια του και "στην Εκκλησία είμαστε όλοι αδέλφια, αφού ξαναγεννιόμαστε μέσα στην κολυμβήθρα".


Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην κρίση, υπογραμμίζοντας πως "είμαστε αισιόδοξοι, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, αφού εμείς στην Ελλάδα έχουμε την ευρύτερη οικογένεια, και λέγοντας ευρύτερη οικογένεια, εννοούμε τους γονείς, τα αδέλφια, τους φίλους, τους συνανθρώπους μας γενικότερα, κάτι το οποίο δεν υπάρχει στις υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης".

Τόνισε, επίσης, πως
ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, είναι να μετανοήσουμε και να αλλάξουμε μυαλά, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε εσωτερικά και κατ' επέκταση και εξωτερικά.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τους πιστούς να μην απελπίζονται και θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι δυσκολίες. 

alt
 πηγη:http://www.agioritikovima.gr/

http://eoellas.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου