Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Αμερικανικός Τύπος: "Στρατηγική ήττα των ανταρτών στο Χαλέπι επισπεύδει την επέμβαση"...!!



Για συντριπτική ήττα των ισλαμιστών ανταρτών στην τελευταία γενική έφοδό τους στις 25 Οκτωβρίου στο Χαλέπι, εξέλιξη που πυροδοτεί πλέον την επέμβαση των δυτικών στην Συρία, αναφέρεται η εβδομαδιαία αμερικανική εφημεριδα...

World Τribune της Ουάσιγκτον η οποία έχει πολύ καλή πληροφόρηση από το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ.

Δυτικές διπλωματικές πηγές μιλάνε στην εφημερίδα και αναφέρουν ότι "Οι Σουνίτες αντάρτες υποστηριζόμενοι από το μισθοφ΄ρους από το Καράρ και την Τουρκία επέδειξαν σημαντική ανικανότητα με την αποτυχία τους να καταλάβουν το Χαλέπι τον Οκτώβριο". Οι ίδιες πηγές λένε ότι "η ήττα των Σουνιτών μπορεί να οδηγήσει σε μια αναδιάταξη του εμφυλίου πολέμου στην Συρία και να οδηγήσει σε επίσπευση της επέμβασης των δυτικών".

"Για την Τουρκία που εκπαίδευε και εξόπλιζε τους επαναστάτες για αυτή την μάχη, ήταν μια καταστροφή" δήλωσε ένας διπλωμάτης.

Στην εφημερίδα αναφέρεται ότι "Περίπου 1000 αντάρτες εξοπλισμένοι με κινητά πολυβολεία, αντιαεροπορικούς πυράυλους, και αντιαρματικούς πυραύλους, κατευθύνθηκαν από 7 διαφορετικές κατευθύνσεις στις 25 Οκτωβρίου προς το κέντρο του Χαλεπίου. Αλλά μέσα σε 24 ώρες, συνάντησαν λυσώδη αντίσταση από πολιτοφυλακές οργανωμένες από το καθεστώς Άσαντ ήδη από το καλοκαίρι του 2012 και ηττήθηκαν κατά κράτος".

"Ο συριακός Στρατός δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο στη μάχη" είπε πηγή που κατέγραψε την μάχη στην εφημερίδα. "Η ήττα προήλθε από Κούρδους, Χριστιανούς, ακόμα και Σουνίτες (!) που μισούν τους αντάρτες περισσότερο από τον Άσαντ".

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εντός 48 ωρών οι επαναστάτες τράπηκαν σε φυγή από 6 γειτονιές του Χαλεπίου, αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς και αιχμαλώτους ιδιαίτερα στα χέρια των Κούρδων.

"Το ΡΚΚ και η Κουρδική κυβέρνηση του Βόρειου Ιράκ έστειλαν μαχητές για να σταματήσουν τους επιχορηγούμενους από την Τουρκία τζιχαντιστές στο Χαλέπι και αλλού στη Βόρεια Συρία. Αυτός ήταν ένας εικονικός πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Κουρδιστάν".

Και καταλήγει η ανταπόκριση ως εξής:

"Η Τουρκία και οι δυτικοί σύμμαχοί τους πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις στις επόμενες εβδομάδες ειδικά εάν πρέπει να κρατήσει 250. 000 στρατιώτες στα συριακά σύνορα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτά τα στρατεύματα έχουν χαμηλό ηθικό καθώς περιμένουν μέσα στο κρύο και την βροχή για κάτι να συμβεί"

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΠΗΓΗ:http://elnewsgr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου