Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Τουρκικό μαχητικό πάνω από τη Λέσβο – Επί δύο λεπτά έκανε βόλτες!


Κλιμακώνει η Τουρκία την επιθετική της πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, προειδοποιώντας παράλληλα και για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες που ξεκίνησαν σε Ιόνιο, έτσι ώστε αυτές να μην επεκταθούν προς… Ανατολάς.
Είναι γνωστή άλλωστε η θέση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών η οποία εκφράστηκε μέσω του Τούρκου υπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου ότι για την Τουρκία; Δεν υφίσταται καν θέμα ανακήρυξης ελληνικής ΑΟΖ εάν πρώτα δεν συμφωνήσει και η ίδια.
Έτσι τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος –λίγη σημασία έχει βέβαια εάν ήταν εκπαιδευτικό- τύπου T-38 Talon πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από το ΝΑ άκρο της νήσου Λέσβου. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το ΓΕΕΘΑ τουρκικό αεροσκάφος Τ-38 το οποίο εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 09:52, πραγματοποίησε υπέρπτηση στο ΝΑ άκρο νήσου Λέσβου στα 15.000 πόδια από 09:54 έως 09:56 και εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 09:58.

Το τουρκικό μαχητικό έμεινε 4 ½ λεπτά εντός του FIR Αθηνών και 2 λεπτά πάνω από τη Λέσβο. Το τουρκικό Τ-38 (φωτο πρώτης σελίδας)  προερχόταν από την 121 Μοίρα (Filo) με βάση στο Τσιγκλί κοντά στη Σμύρνη.
Υπερπτήσεις από την τουρκική Αεροπορία είχαμε μέχρι και τώρα πάνω από το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι  τους Φούρνους και μια φορά πάνω από το Καστελόριζο. Τώρα φαίνεται έφτασε η σειρά της Λέσβου. Αύριο τι;
Δεν είναι όμως η υπέρπτηση όμως που πραγματοποιήθηκε. Είναι και οι συνεχείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου οι οποίες δεν έλειψαν ούτε σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα 4 μαχητικά και 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 πραγματοποίησαν 7 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Από τα τουρκικά μαχητικά τα 2 έφεραν οπλισμό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου