Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Χαμάς: Το Ισραήλ άνοιξε τις πύλες της κόλασης



Έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς Άχμεντ αλ Τζααμπάρι, 52 ετών, σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας σε περισσότερες από 20 αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της ισλαμικής οργάνωσης που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.

«Ο ισραηλινός κατακτητής πραγματοποίησε περισσότερα από 20 αεροπορικά πλήγματα σε τοποθεσίες των δυνάμεων της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφάλειας. Μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής Άχμεντ αλ Τζααφάρι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ισλάμ Σαχουάν.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, άλλα 25 άτομα τραυματίστηκαν.



Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, στην οποία ανήκε ο Τζααμπάρι, προειδοποίησε ότι θα ανταποδώσει το πλήγμα στο Ισραήλ, το οποίο «άνοιξε τις πύλες της κολάσεως» με τις σημερινές επιχειρήσεις του. Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι «θα συνεχίσουν στο δρόμο της αντίστασης». Προτού ακόμη επισημοποιηθεί ο θάνατος του Τζααμπάρι, εκατοντάδες μέλη της οργάνωσης αυτής είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπου είχε μεταφερθεί ο ηγέτης τους, ζητώντας εκδίκηση για την ισραηλινή επίθεση.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Χαμάς, Τάχερ αλ Νούνου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «το Ισραήλ φέρει την ευθύνη για τα εγκλήματά του και για τις σοβαρές συνέπειές τους».
Ένας άλλος εκπρόσωπος της Χαμάς, ο Φάουζι Μπαρχούμ, είπε ότι «ο κατακτητής (σ.σ. το Ισραήλ) διέπραξε ένα σοβαρό έγκλημα και ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές, κάτι που ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και θα το πληρώσει πολύ ακριβά».

Ο Άχμεντ αλ Τζααμπάρι ήταν αυτός που στις 18 Οκτωβρίου 2011 είχε παραδώσει τον Ισραηλινό στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ στους Αιγύπτιους μεσολαβητές, μετά τη συμφωνία για την ανταλλαγή του ομήρου με χίλιους Παλαιστίνιους κρατούμενους. Επισήμως ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, κάτω από τον επικεφαλής των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, τον Μοχάμεντ Ντάιφ. Στη Γάζα ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «στρατηγός» ή «αρχηγός του γενικού επιτελείου». Το 2003 τέθηκε επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, μετά τον τραυματισμό του Ντάιφ σε ισραηλινή επιδρομή. Το 2004 ο πρωτότοκος γιος του, ο Μοχάμεντ, ο αδελφός του και τρία ξαδέλφια του σκοτώθηκαν όταν η ισραηλινή αεροπορία έπληξε το σπίτι του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου