Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τηλεόραση: ένα θηρίο στο σαλόνι μας


Η τηλεοπτική εικόνα και πληροφορία (μαζί με αυτές των περιοδικών, εφημερίδων, κινηματογράφου και των νεώτερων ηλεκτρονικών μέσων) επιμένουν επί χρόνια στην προβολή του «μοντέρνου» και του «προοδευτικού» σε αντιδιαστολή με το παραδοσιακό. 

Ταυτόχρονα κάθε μόδα ταυτίστηκε με την απελευθέρωση από αξίες και μέτρα που στήριζαν επί αιώνες τις ανθρώπινες κοινωνίες. 


Η τηλεόραση παραλύει επί χρόνια τη βούληση των τηλεθεατών, εξοικειώνοντάς τον με τις ερωτικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, προβάλλοντας πρότυπα θράσους, αγένειας, κακίας, χυδαιότητας, χαρακτηρίζοντας τη θρησκευτική πίστη ως φανατισμό, τον πατριωτισμό ως φασισμό, καθοδηγώντας τους νέους πώς να ντύνονται (ή πώς να γδύνονται), πώς να διασκεδάζουν, τι να τρώνε, ποιους να θαυμάζουν και να λατρεύουν, τι να πιστεύουν, τι να σκέφτονται! 


Η ουσία είναι ότι όλοι μας έχουμε δεχθεί, ως ένα βαθμό, την τρομερή επίδραση αυτού του μέσου που μας υποδεικνύει πώς θα ζούμε και διαμορφώνει με κακό τρόπο τις πεποιθήσεις μας!! Η τηλεόραση δεν είναι το μόνο μέσο που ευθύνεται για τη διαστροφή της κοινωνίας μας, είναι όμως σίγουρα το πιο ισχυρό. Γι’ αυτό το λόγο ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προείδε, πριν από 250 χρόνια περίπου (!), την εποχή που «θα μπει ο Σατανάς σε όλα τα σπίτια και θα έχει τα κέρατά του στα κεραμίδια»!

Οι νόμοι της ηθικής μας κατάπτωσης

Πώς φθάσαμε μέσα σε λίγα χρόνια σε τόσο φοβερές αλλαγές στους νόμους και τα ήθη; Υποχωρώντας σε μια σταδιακή, κλιμακωτή επιβολή στο όνομα της «προόδου» και του κέρδους, υποβοηθούμενη από την τηλεοπτική μας αποχαύνωση, οδηγηθήκαμε εδώ χωρίς καν να το αντιληφθούμε! 


Έτσι φθάσαμε να επιβραβεύουμε το κακό, να στεφανώνουμε την αμαρτία, ν’ αντινομοθετούμε έναντι στο Νομοθέτη Θεό. Για πολλούς ίσως αυτή ήταν μια φυσιολογική «προοδευτική» πορεία. Όμως, οι αληθινά πιστοί του Χριστού αναγνωρίζουν σ’ αυτές τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν, τα σημεία των καιρών που εκπληρώνονται. [...] 



Απόσπασμα από το βιβλίο "Κόκκινο χαλί για τον Αντίχριστο"


ΠΗΓΗ:http://www.pentapostagma.gr/

http://eoellas.org 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου