Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!

Συνεχίζει τις πέσεις της η Τουρκία στην γαλλικές κινεζικές και ρωσικές εταιρείες οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον β' γύρο αδειοδότησης για τα κυπριακά οικόπεδα στην ΑΟΖ του νησιωτικού κράτους σύμφωνα με την ισραηλινή οικονομική ιστοσελίδα Globes.

Και ενώ η Gazprom φαίνεται να αντιμετωπίσει προβλήματα από τους τουρκικούς εκβιασμούς λόγω της στενής οικονομικής σχέσης της ρωσικής εταιρείας με την...
τουρκική αγορά μία άλλη ρωσική ενεργειακή εταιρεία δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα τους τουρκικούς τραμπουκισμούς.

Επιπλέον οι εταιρείες από την Κίνα δεν φαίνεται να επηρεάζονται από τον ταραχοποιό της Μεσογείου. Οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι αυτό το γεγονός αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας αρκετών εταιρειών του Ισραήλ που ενδιαφέρονται για συμμετοχή στη διεκδίκηση «Οικοπέδων» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Στο ίδιο πλαίσιο έντονο ενδιαφέρον για κυπριακά «οικόπεδα» δείχνει το τελευταίο διάστημα ο μεγιστάνας στον τομέα ενέργειας του Ισραήλ Οφερ Νιμρόντι, ο οποίος μάλιστα αποκαλύπτεται ότι το τελευταίο διάστημα επισκέφθηκε την Κύπρο και είχε διακριτικές επαφές με «υψηλόβαθμα πρόσωπα στην κυπριακή κυβέρνηση».

Είναι εντυπωσιακό ότι οι εκβιαστικές αυτές κινήσεις της Τουρκίας κατά της Κύπρου προέρχονται από μία χώρα η οποία φιλοδοξεί να γίνει μέλος της ΕΕ και κανονικά θα έπρεπε να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις περί καλής γειτονίας της με χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά για τους Τούρκους οι δεσμεύσεις θεωρούνται πάντα όπως έχει δείξει η ιστορία ψιλά γράμματα. Οι τυπολάτρες Ευρωπαίοι άραγε τι λένε για όλα αυτά ;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου