Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

2045 INITIATIVE: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΕΣΩ UPLOAD

Το 2045 Initiative αποτελεί πρωτοβουλία του Ρώσου μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ντμίτρι Ίτσκοφ, ο οποίος έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να επιτύχει την μεταφορά της ανθρώπινης συνείδησης από το φυσικό σώμα σε ένα ολόγραμμα- «άβαταρ» μέχρι το έτος 2045.








Το κυνήγι της αθανασίας αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα όνειρα της ανθρωπότητας, έχοντας τροφοδοτήσει άπειρους θρύλους, από την αρχαιοελληνική εποχή μέχρι και την Αναγέννηση και αργότερα (είναι γνωστή η ιστορία του Πονς ντε Λεόν, του Ισπανού κονκισταντόρ του 16ου αιώνα που αναζητούσε την Πηγή της Νιότης στις ζούγκλες της σημερινής Φλόριντα). Η κάθε κοινωνία έχει το δικό της «τρόπο» αναζήτησης της αιώνιας ζωής, και η δική μας, «ψηφιακή» κοινωνία το κάνει μέσω του Διαδικτύου και της προηγμένης τεχνολογίας.

Το 2045 Initiative αποτελεί πρωτοβουλία του Ρώσου μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ντμίτρι Ίτσκοφ, ο οποίος έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να επιτύχει την μεταφορά της ανθρώπινης συνείδησης από το φυσικό σώμα σε ένα ολόγραμμα- «άβαταρ» μέχρι το έτος 2045.



 Όσο και αν ο εν λόγω στόχος φαντάζει καθαρή επιστημονική φαντασία, (ή μήπως όχι; Μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος εδώ http://2045.com/), ο Ίτσκοφ έχει φιλοδοξίες: η τελευταία εξέλιξη στο πρόγραμμα ήταν η ανοικτή επιστολή που έστειλε στα 1.266 άτομα του Forbes World's Billionaires List, ζητώντας χρηματοδότηση και επενδύσεις: «εργαστήκατε σκληρά για να επιτύχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα, πολύ συχνά θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη μακροβιότητά σας. Και δυστυχώς, η σύγχρονη ιατρική εξακολουθεί να είναι η ιατρική που εγγυάται 100% τη θνητότητα - το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να καθυστερήσει προσωρινά τη διαδικασία γήρανσης. Αλλά δεν χρειάζεται πια να είναι έτσι... η συνεισφορά στις έρευνες στους τομείς της νευροεπιστήμης, της νανοτεχνολογίας και της ρομποτικής ανδροειδών είναι κάτι παραπάνω από το χτίσιμο ενός λαμπρού μέλλοντος για την ανθρωπότητα, αλλά επίσης μία σοφή και επικερδής επιχειρηματική στρατηγική που θα δημιουργήσει μία νέα και ζωντανή βιομηχανία αθανασίας- χωρίς όρια στο μέγεθος και την έκτασή της. Αυτού του είδους οι επενδύσεις θα αλλάξουν κάθε τομέα των επιχειρήσεων όπως τις γνωρίζουμε: στις φαρμακευτικές, στη μεταφορά, στην ιατρική, στην ενέργεια, στις κατασκευές και σε πολλές άλλες…τώρα έχετε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσετε την επέκταση της ίδιας σας της ζωής επ’αόριστον, στην αθανασία. Ο πολιτισμός μας έχει φτάσει πολύ κοντά στη δημιουργία τέτοιων τεχνολογιών, δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία».

Επί της παρούσης, το πρόγραμμα έχει αναφερθεί πως απασχολεί 30 επιστήμονες, και ξεκινά τις εργασίες του στο Σαν Φρανσίσκο μέσα στο καλοκαίρι, παράλληλα με μία μεγάλη εκστρατεία στα social media με στόχο την προσέλκυση ενδιαφερομένων επιστημόνων.

Το χρονοδιάγραμμα του 2045 Initiative έχει ως εξής:

Α) διάδοση της χρήσης ολογραφικών και μετέπειτα ρομποτικών (ανδροειδών) άβαταρ, που θα ελέγχονται από συστήματα αλληλεπίδρασης μεταξύ εγκεφάλου και υπολογιστή μεταξύ 2015 και 2020.

Β) δημιουργία αυτόνομου συστήματος υποστήριξης ζωής για ανθρώπινους εγκεφάλους μέσα σε ανδροειδή, έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίζουν να «ζουν» άνθρωποι των οποίων το σώμα έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά, αλλά ο εγκέφαλος εξακολουθεί να λειτουργεί, μεταξύ 2020-2025.

Γ) Δημιουργία υπολογιστικού μοντέλου του εγκεφάλου και της ανθρώπινης συνείδησης και μέσου μεταφοράς της σε τεχνητό φορέα μεταξύ 2030 και 2035.

Δ) Δυνατότητα δημιουργίας νέων, νανοτεχνολογικών σωμάτων με τεράστιες δυνατότητες, που θα μπορούν να φιλοξενήσουν τις απαλλαγμένες από τα δεσμά του ανθρωπίνου σώματος συνειδήσεις μέχρι το 2045, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή για την ανθρωπότητα.


ΠΗΓΗ

Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου