Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕΤΡΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ



Παρόλες τις συνεχόμενες εκκλήσεις για να δοθεί ένα τέλος στη βάναυση πολιτική του ενός παιδιού στη Κίνα, Βρετανός ειδικός αναφέρει ότι οι προσπάθειες δεν μπορούν να έχουν αντίκρισμα εξαιτίας του υψηλά δομημένου συστήματος οικονομικών και προσωπικών κινήτρων που παρέχει η κυβέρνηση στους αξιωματούχους οικογενειακού προγραμματισμού.



 “Οι άνθρωποι που ψάχνουν εναγωνίως να βρουν έγκυες γυναίκες ώστε να πραγματοποιούν ανεπιθύμητες εκτρώσεις δεν είναι δόλιοι ή δίχως συναισθήματα. Το κάνουν επειδή υπάρχουν υψηλά κίνητρα ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του οικογενειακού προγραμματισμού’’, δηλώνει η Δρ. Jackie Sheehan η οποία είναι επίκουρη καθηγήτρια της Σχολής Σύγχρονων Κινεζικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Nottingham.

Η ειδικός δηλώνει ότι οι αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν σαφώς μεγαλύτερες κυρώσεις όταν δεν πετυχαίνουν τους στόχους παρά όταν προκαλούν διεθνή σκάνδαλα μέσω εξαναγκαστικών εκτρώσεων και στειρώσεων. ‘Οι αξιωματούχοι χάνουν βαθμούς για κάθε γέννηση εκτός του συστήματος ποσοστώσεων στην περιοχή τους, ενώ αντιθέτως κερδίζουν μπόνους μετρητών για κάθε έκτρωση και στείρωση που εξαναγκάζουν τις γυναίκες’

“Σε μία πόλη της επαρχίας Anhui, για κάθε γέννηση εκτός ποσόστωσης και για κάθε μη εκτελούμενη εξαναγκαστική στείρωση, αφαιρούνταν πέντε βαθμοί από το συνολικό ‘σκόρ’ ενός αξιωματούχου. Ομάδες αξιωματούχων με περιοχή ευθύνης ολόκληρα χωριά συναγωνίζονταν για ένα μπόνους μετρητών ύψους 1.000 γιουάν για την ομάδα με το υψηλότερο σκορ, ενώ η ομάδα με τη χαμηλότερη βαθμολογία γινόταν ‘δακτυλοδεικτούμενη’’’.

Η πολιτική του ενός παιδιού, η οποία ξεκίνησε κατά τη δεκαετία του 70 για να μειώσει τον ρυθμό αύξησης του πληθυσμού της Κίνας, έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονων συζητήσεων στη κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα.

Οι σκανδαλώδεις ενέργειες διατήρησης αυτής της πολιτικής έφτασαν στο ανώτερο σημείο τον Ιούνιο όταν και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έφεραν στο φως της δημοσιότητας την περίπτωση μίας εξαναγκαστικής έκτρωσης σε πολύ προχωρημένη εγκυμοσύνη (υπόθεση της Feng Jianmei), μαζί με φρικιαστικές φωτογραφίες της γυναίκας που καθόταν δίπλα στο επτά μηνών εκτρωμένο παιδί της…….

Ο Anthony Ozimic, ο οποίος είναι διευθυντής επικοινωνιών της Κοινωνίας Προστασίας Αγέννητων Παιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι ‘’τα σχόλια της Δρ. Sheehan έρχονται να διαλύσουν το μύθο των Δυτικών κυβερνήσεων και των λόμπι υπέρ των εκτρώσεων ότι η πολιτική τους ενός παιδιού δεν είναι θεμελιωδώς βάναυση και ότι έχει τη δυνατότητα να αναμορφωθεί’’.

Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου