Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ένταση μεταξύ Τουρκίας- Ρωσίας για τους PATRIOT !


To  χάσμα διευρύνεται  ενώ Στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ φτάνουν  για την επιτήρηση  !  Σκληρές δηλώσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας για την απόφαση της πρώτης για την ανάπτυξη του  ΝΑΤΟ και των  πυραύλων  Patriot
στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και μπορεί να είναι ακόμη μια ένδειξη στην όλο και αυξανόμενο  ρήγματος μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, ήδη σε διαφωνία για το πώς να επιλύσουν το 20-μηνών μεγάλη κρίση της Συρίας.
Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε έντονα στις αρνητικές δηλώσεις προέρχονται από τη Μόσχα για επίσημη αίτηση της Τουρκίας να αναπτύξει συστοιχίες πυραύλων από το ΝΑΤΟ. Είπε ότι μια τέτοια αντίδραση από τη Ρωσία ανήλθαν σε σχεδόν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας.
«Θεωρώ τις δηλώσεις της Ρωσίας είναι πολύ λάθος. Η προσέγγισή της να προσπαθεί να δείξει τις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας - η οποία δεν εμπλέκεται με - ως θέμα του τη δική [ενδιαφέρον] του είναι λάθος. Το θέμα είναι η τοποθέτηση των πυραύλων για αμυντικούς σκοπούς », δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους πάνω σε ένα αεροπλάνο καθ 'οδόν προς την Άγκυρα από το Ισλαμαμπάντ.
"Αυτό είναι ένα μέτρο που λαμβάνεται κατά ορισμένων πιθανών επιθέσεων από το συριακή  πλευρά," δήλωσε ο Ερντογάν.
Η Μόσχα δήλωσε ανοιχτά την Πέμπτη ότι διαφωνεί με την ανάπτυξη του ΝΑΤΟ πυραύλους Patriot στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και ενα ακόμη α σημάδι  των εντάσεων σε όλη την περιοχή κατά τη διάρκεια της κρίσης της Συρίας.
"Αυτό δεν θα ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή", ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ δήλωσε Lukashevich του αιτήματος της Τουρκίας στην Στρατιωτική συμμαχία για την ανάπτυξητων Πυραύλων 
"Η στρατιωτικοποίηση της Συρίας-τουρκικά σύνορα είναι μια ανησυχητική ένδειξη," δήλωσε ο Lukashevich. "Έχουμε διαφορετικές συμβουλές για τους Τούρκους συναδέλφους μας - να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους με τη συριακή αντιπολίτευση για να επιταχύνουν την έναρξη ενός πολιτικού διαλόγου."
Η Τουρκία ζήτησε πρόσφατα την προηγμένη έκδοση των  PAC-3 Patriot από το ΝΑΤΟ, την οποία η Γερμανία, η Ολλανδία και οι ΗΠΑ διατηρούν για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων.
Το ΝΑΤΟ δήλωσε την Τετάρτη ότι θα εξετάσει το αίτημα της Τουρκίας "χωρίς καθυστέρηση", και την επόμενη εβδομάδα μια ομάδα του ΝΑΤΟ θα επισκεφθεί το μέλος της συμμαχίας για την μελέτη του χώρου για να εξετάσει την ανάπτυξη.
Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε επίσης την Παρασκευή ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για τη Ρωσία να αντιταχθεί ανάπτυξη του ΝΑΤΟ πυραύλους Patriot στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.
"Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για οποιαδήποτε χώρα, κυρίως στη Ρωσία, για να δηλώσει την ανησυχία του για το θέμα," δήλωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Εθνικού Συνασπισμού για την επαναστατική της Συρίας και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, MOAZ al-Khatib, σε Άγκυρα. Η συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο Çankaya έκλεισε στον Τύπο.
Επισημαίνοντας ότι η Τουρκία συμμερίζεται ένα 910-χιλιομέτρων στα σύνορα με το πόλεμο στη Συρία, ο Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα για την ασφάλειά του, στο πλαίσιο των εθνικών ικανοτήτων του και σύμφωνα με το σύστημα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. "Αυτοί που γνωρίζουν τις τεχνικές λεπτομέρειες να κατανοήσουν το γεγονός του θέματος. Το ίδιο να κάνει και η Ρωσία. Πρόκειται για ένα αμυντικό σύστημα, "είπε ο Νταβούτογλου.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι θα συζητήσει αίτημα της Τουρκίας για πυραύλους Patriot για χρήση σε άμυνα κατά της Συρίας με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος επανέλαβε τις ανησυχίες της χώρας του ότι η αποστολή Patriot από την Τουρκία, θα τροφοδοτηθούν οι περιφερειακές συγκρούσεις.
Ρωσία κατανοεί τις ανησυχίες ασφάλειας της Τουρκίας κατά μήκος των συνόρων της Συρίας, δήλωσε ο Λαβρόφ. «Ωστόσο, θέλουμε να προειδοποιήσουμε ενάντια στις προκλήσεις που θα μπορούσε να πυροδοτήσει συγκρούσεις στην περιοχή", πρόσθεσε.
 Στη Συρία η Δαμασκός επανέλαβε την αντίθεσή της στην  τηλεόραση της Συρίας, η οποία ανέφερε την Παρασκευή εκ μέρους του Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας και  "τονίζει ότι η Συρία καταδικάζει τις πρόσφατες προκλητικές βήμα της τουρκικής κυβέρνησης."
"Δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό, διότι η Συρία σέβεται την κυριαρχία και την ιερότητα της τουρκικής επικράτειας και τα συμφέροντα του τουρκικού λαού", ανέφερε Συρία !


http://eoellas.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου