Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Φ. ΦΡΑΓΚΟΣ : ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Το πρώτο στίγμα του έδωσε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Φρ. Φράγκος, με μια λακωνική και απολύτως σαφή δήλωσή του μετά την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης. "Μία λέξη: Να μην ανησυχεί κανείς, όσον αφορά το δικό μας τομέα".

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, στα οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθεί άριστα, όπως σε κάθε αποστολή που του ανέθεσε η Πατρίδα.

Σύντομο βιογραφικό

Ο αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος γεννήθηκε το 1951 στην Κομοτηνή. Γνωρίζει την αγγλική, ρωσική και τουρκική γλώσσα. Είναι πτυχιούχος Νομικής, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, και είναι διδάκτωρ Γεωπολιτικής. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων 1ος το 1970, από την οποία αποφοίτησε 1ος το 1974. Διετέλεσε διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Από το 1998 έως το 2001, υπηρέτησε ως Ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα. Το 2003 τοποθετήθηκε διευθυντής Πολιτικής Σχεδίων και Εκμετάλλευσης στο ΓΕΕΘΑ, και το 2004, προαχθείς σε υποστράτηγο, τοποθετήθηκε διευθυντής της Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών. Το 2006 ανέλαβε τη διοίκηση της XVI M/Κ Μεραρχίας Πεζικού. Το 2007 προήχθη στο βαθμό του αντιστρατήγου και ανέλαβε τη διοίκηση του Βʼ Σ.Σ., ενώ το 2008 ανέλαβε τη διοίκηση της 1ης Στρατιάς. Τον Αύγουστο του 2009 ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού ΓΕΣ, τα οποία διατήρησε ως το Νοέμβριο του 2011, οπότε αποστρατεύθηκε.

Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου